Zumba

Geschiedenis


Fitness trainer Alberto Perez (Beto) uit Colombia is de bedenker van Zumba. Voor een aerobicsles gebruikte hij een keer zijn favoriete salsa en merengue muziek. Hierna wilde zijn klas niets anders meer, het bleek een groot succes en dit was het begin van Zumba. Zumba is een samengesteld Colombiaans woord en betekent 'snel bewegen en plezier maken'. Op reis in Miami werd Alberto tijdens zijn populaire Zumba les benaderd door twee zakenmensen en gezamenlijk besloten ze Zumba in Amerika groot te maken. Vanwege het grote succes aldaar groeide Zumba uit tot een wereldwijd concept. Inmiddels wordt Zumba in meer dan 35 landen gegeven. Beto wil dat iedereen ongeacht leeftijd of fitness niveau in staat is een Zumba les te volgen.     

Wat is Zumba?


Zumba betekent letterlijk "snel bewegen en lol hebben". Zumba is geinspireerd op de Latijns-Amerikaanse dans en is een vetverbrandende, spierverstevigende workout. Het verschil met andere workouts is dat je aan het sporten bent zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het sporten bent, omdat het gewoon leuk is!

Zumba is een gemakkelijk te leren vorm van fitness. Met elke opzwepende Zumba workout beweging werk je aan je onderlichaam, buikspieren, middel en bovenlichaam. Daardoor verbrand je in alle drie de gebieden tegelijk. De verbranding draagt bij aan gewichtsverlies (zwembandjes) en een mooi gevormd figuur.

Tijdens een training Zumba verbrand je tot 1000 calorieen per uur, de resultaten komen uit Amerika en zijn fantastisch! Zumba wordt in minstens 30 landen gegeven en ook Nederland is bezeten aan het raken van deze geweldige workout!

Zumba Fitness is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op wereld- en latin muziek, zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Reggaeton maar ook Flamenco en Hip Hop. Zumba kent geen moeilijke choreografie en is dus heel geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen en toch een complete workout volgen.

Les Avonden:

Klik hier om het rooster te bekijkenWellfit programma en workshops

We zijn reeds gestart met het Wellfitprogramma, ons nieuwe vitaliteitsprogramma c.q. afslankprogramma, alhoewel de laatste benam

meer lezen...
...........................................